Skibelund Krat

Skibelund Krat ligger på en sydvendt skråning af Kongeådalen. Dalen er skabt af smeltevandsstrømme i slutningen af sidste istid. Dalen er cirka to kilometer bred her ved Skibelund Krat.

Tidligere var her egekrat på hele stykket, men efter Skibelundforeningen købte en del af området i 1869, er der indplantet først nåletræer og siden en del bøg. I dag består den vestlige del hovedsageligt af egekrat, mens den østlige del med monumenterne er højstammet bøgeskov.

Gå en tur i Krattet

Området er renoveret i 2019-20 og har fået formidling i form af hjemmeside, folder, lydfortællinger i VisitVejen Appen og på hjemmesiden www.Skibelundkrat.info. På hjemmesiden under faciliteterne kan du se et kort over stierne i Krattet og hvilke sten, de nye lydfortællinger om stedet knytter sig til.

Hovedstien er tilgængelig for kørestole, hvis man har en person med til at skubbe den i det naturligt bakkede landskab. Derudover er der skovstier i varierende tilstand. Området er kuperet, men du vælger selv, om du vil bevæge dig væk fra den knap så kuperede hovedsti. Der er parkering nord i Krattet ved Hotel Skibelund Krat og sydligere bag Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole. Adressen på Skibelund Krat er Skibelund Krat 3, 6600 Vejen.

Skibelund Krat

Se hele folderen 'Naturperler i Vejen Kommune'

Læs mere om Skibelund Krat på www.Skibelundkrat.info

Læs mere om Skibelund Krat på www.kongeaastien.dk