Skip til hoved indholdet

Åtte Bjerge

På kanten af Kongeådalen ligger det bakkede område Åtte Bjerge med en fantastisk udsigt over ådalen.

I Åtte Bjerge finder du både sø, hede, mose, eng og skov og afmærkede stier på henholdsvis 1,2 og 2,5 kilometer. Du kan nyde udsigten fra flaghøjen, der ligger 58,9 meter over havets overflade i klart vejr kan du se helt til Ribe Domkirke. Du kan også bruge madpakkehuset, bålplads med borde og bænke eller bare nyde udsigten ud over søen.

Du kan opleve dyrelivet i søen ved at fange vanddyrene med et fiskenet eller et syltetøjsglas. Husk at sætte dem ud igen. Om vinteren er der også gode kælkebakker at finde her.

Din hund er velkommen, men i snor af hensyn til vildtet, de græssende dyr og andre besøgende.


Se hele folderen 'Naturperler i Vejen Kommune'

Blåbåndet Pragtvandnymfe

I Åtte Bjerge findes mange guldsmede og vandnymfer ved søen. I juni kan du opleve de smukke pragtvandnymfer. Blåbåndet Pragtvandnymfe er nem at kende, for hannen har et bredt metallisk blåt tværbånd på vingen. Han bruger de smukke vinger til at opføre en særlig parringsdans for hunnen. 

De voksne vandnymfer lever kun få uger, men larverne lever to til tre år i vandet, inden de forvandles til pragtvandnymfer.

Plettet Gøgeurt

I hedemosen i Åtte Bjerge vokser den vilde orkide Plettet Gøgeurt. Plettet Gøgeurt blomstrer fra midten af juni og til begyndelsen af august. Den har smalle blade, som næsten altid er kraftigt plettede på oversiden.

Fredningsforeningen

I 1924 stiftede lokale folk Fredningsforeningen Åtte Bjerge, fordi lyngbakkerne var ved at gro til i græs og krat. I 1934 var fredningen af det bakkede terræn ved flag- stangen en realitet. 

I dag ejer Fredningsforeningen 4,5 hektar. Den østlige del af området er i privateje. Naturstyrelsen ejer 30 hektar. Som led i naturplejen afgræsses store dele af området med får og kreaturer.

Åtte Bjerge

  • Parkering ved Åttevej 31c, 6650 Brørup
  • Ruternes længde er 1,2 og 2,5 kilometer
  • Her findes toilet, madpakkehus, bord-/bænkesæt og bålplads

Links

Se hele folderen 'Naturperler i Vejen Kommune'
Læs mere om Åtte Bjerge på VisitVejen.dk

Charlotte Thomsen

Skole, Kultur & Fritid

Ring til os

Bemærk

Når du sender Digital Post til os, bliver du bedt om at bruge MitID. På den måde bliver beskeden sendt sikkert, og du kan skrive dine personlige oplysninger, f.eks. dit CPR-nummer.

Denne side er printet den 16-07-2024 05.43

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Vejen Kommune
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: +45 79 96 50 00

Links