Vandreture i Hovborg

Træningspavilloner i Hovborg
Træningspavilloner i Hovborg

Hovborg. Her er stille, smukt og højt til himlen - og en udsigt så fuglene synger. Byen er i bevægelse. Dynamisk, levende, stille, larmende, vedkommende og virkelig.

Kort over vandreture fra træningspavilloner i Hovborg
Vælg mellem den korte og den lange tur

1. Holmeådalens Grønne Aktivitetspark

Holmeådalens Grønne Aktivitetspark ligger midt i noget af den allerskønneste natur. Fra træningspavillonerne går du gennem et dejligt aktivitetsområde: Den afrikanske lerhytte sætter fantasien i gang og har skiftende udstillinger. Der kan spilles kroket og petanque, tændes op i bålhytten og spises medbragt mad. Tag selv sportsudstyr med.

Stien i parken er asfalteret det meste af vejen, så du kan komme rundt på rulleskøjter, cykel og med rullestol, rollator eller barnevogn.

Aktivitetsparken i Hovborg
Aktivitetspark i Hovborg

2. Holme Å

Hvis du går mod nord, bevæger du dig via en grøn handicapvenlig stenmelssti mod Holme Å. Du kan nyde åens slyngninger og med lidt held se en fisk springe. Du kan også se det godmodige skotske højlandskvæg græsse på engarealerne til stor glæde for fugle- og dyrelivet. Herfra passeres kvarteret Kroskoven, kirken og Hovborg Kro.

Holme Å
Holme Å

3. Den korte tur – gennem byen

Du kan vælge at tage den korte tur ved at fortsætte gennem byen mod syd ad Holmeåvej. Bemærk kunstværket på torvet foran Brugsen og det nyetablerede stryg midt i byen, hvor Holme Å er ført tilbage til et naturligt, letbugtende forløb.

4. Den lange tur – fra kroen mod hyttebyen

Turen fra Hovborg Kro mod Baldersbæk er en del af et veludbygget stisystem, ”Kyst til Kyst Stien”, der forbinder Vejle Ådal med Blåvand. Du kommer forbi Naturudstillingen, der viser områdets udvikling fra istiden til i dag – med dyr, fugle og planter. Forbi sommerhusområdet kommer du igen ned til Holme Å, som du følger tilbage til Krohaven.

Udsigt på den lange tur
Udsigt på den lange tur

5. Aktivitetsområde ved HUSET, børnehaven og tidligere skole

Her kan du nyde en kop medbragt kaffe, mens børnene morer sig på multi-, tarzan- eller svævebanen. På tilbagevejen til træningspavillonerne langs med fodboldbanerne gemmer sig en legeplads for de mindste.

Træningspavilloner – træning i det grønne

Der er fire sæt træningspavilloner i Vejen Kommune. Her kan du kombinere turen ud i det grønne med at træne styrke, balance og koordination. Pavillonerne er til fri afbenyttelse for alle.

Se vandreruterne fra træningspavilloner i alle fire byer

På træningsredskaberne er der sat instruktioner op til inspiration.

Her står træningspavillonerne:

Gesten: Lige vest for Gesten Fritidscenter, Bækkevej 9, 6621 Gesten.

Vejen: Ved atletikstadion, Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen.

Hovborg: Den Grønne Aktivitetspark bag Holmeåvænget, 6682 Hovborg.

Rødding: Foran/nord for Rødding Centret, Søndergyden 15, 6630 Rødding.

Ruterne er lavet af Vejen Kommune og Lokalrådet i Hovborg.

Træningspavillonerne har via LAG Vejen fået tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram 2007- 2013 samt fra Lokale- og Anlægsfonden, Lokale Grønne Partnerskaber, Vejen Kommune og DGI.