Skip til hoved indholdet

Vandreture i Hovborg

Tag på en fire kilometer lang gåtur på naturstierne i Hovborgs omegn eller en kort tur på den handicapvenlige grønne sti. Ruterne starter ved træningspavillonerne, hvor du kan træne styrke, balance og koordination.

1. Holmeådalens Grønne Aktivitetspark

Holmeådalens Grønne Aktivitetspark ligger midt i noget af den allerskønneste natur. Fra træningspavillonerne går du gennem et dejligt aktivitetsområde: Den afrikanske lerhytte sætter fantasien i gang og har skiftende udstillinger. Der kan spilles kroket og petanque, tændes op i bålhytten og spises medbragt mad. Tag selv sportsudstyr med.

Stien i parken er asfalteret det meste af vejen, så du kan komme rundt på rulleskøjter, cykel og med rullestol, rollator eller barnevogn.

2. Holme Å

Hvis du går mod nord, bevæger du dig via en grøn handicapvenlig stenmelssti mod Holme Å. Du kan nyde åens slyngninger og med lidt held se en fisk springe. Du kan også se det godmodige skotske højlandskvæg græsse på engarealerne til stor glæde for fugle- og dyrelivet. Herfra passeres kvarteret Kroskoven, kirken og Hovborg Kro.

3. Den korte tur – gennem byen

Du kan vælge at tage den korte tur ved at fortsætte gennem byen mod syd ad Holmeåvej. Bemærk kunstværket på torvet foran Brugsen og det nyetablerede stryg midt i byen, hvor Holme Å er ført tilbage til et naturligt, letbugtende forløb.

4. Den lange tur – fra kroen mod hyttebyen

Turen fra Hovborg Kro mod Baldersbæk er en del af et veludbygget stisystem, ”Kyst til Kyst Stien”, der forbinder Vejle Ådal med Blåvand. Du kommer forbi Naturudstillingen, der viser områdets udvikling fra istiden til i dag – med dyr, fugle og planter. Forbi sommerhusområdet kommer du igen ned til Holme Å, som du følger tilbage til Krohaven.

5. Aktivitetsområde ved HUSET, børnehaven og tidligere skole

Her kan du nyde en kop medbragt kaffe, mens børnene morer sig på multi-, tarzan- eller svævebanen. På tilbagevejen til træningspavillonerne langs med fodboldbanerne gemmer sig en legeplads for de mindste.

Charlotte Thomsen

Skole, Kultur & Fritid

Ring til os

Bemærk

Når du sender Digital Post til os, bliver du bedt om at bruge MitID. På den måde bliver beskeden sendt sikkert, og du kan skrive dine personlige oplysninger, f.eks. dit CPR-nummer.

Denne side er printet den 16-07-2024 04.51

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Vejen Kommune
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: +45 79 96 50 00

Links