FAQs

Jeg har en idé - hvad gør jeg?

Måske har du fået en god idé inden for friluftsliv men ved ikke helt, hvordan du kommer videre. Her er der lidt forskellige muligheder.

Natur- og stipulje
Vejen Kommune har afsat en natur- og stipulje, hvor du kan søge om tilskud til at genoprette naturen, pleje naturen eller etablere stier. 

Kontakt: Sally Huntingford,  79 96 62 72 og 

Lokalråd
Det er en god idé at få lokalrådet i dit område med på din idé eller med i dit projekt. Vejen Kommunes lokalråd repræsenterer hvert sit lokalområde, og de arbejder blandt andet med at sikre samarbejde mellem de mange forskellige foreninger og tiltag i lokalområdet. Lokalrådene arbejder ud fra deres lokale udviklingsplan

Hvis lokalrådet bakker op om din idé, kan landdistriktskonsulent og fundraiser Marie Bøttcher Christensen rådgive om muligheder for ekstern finansiering. Kontakt hende på mbc@vejen.dk eller 79 96 60 52.

Hvordan kommer vores lokale vandre- eller cykelrute på friluftskortet?

Kontakt Per Johansen i Teknik & Miljø på pj@vejen.dk eller 79 96 62 58 og hør nærmere om mulighederne.

Skal jeg have tilladelse til mit friluftsarrangement?

Måske er du i tvivl om, hvor du egentlig må færdes frit, og hvornår du skal have tilladelse til en friluftsaktivitet.

Du kan læse mere om adgang i naturen på Naturstyrelsens side.

Hvis du vil foretage dig noget i en privat skov uden for stier og uden for tidsrummet kl. 6 til solnedgang, skal du kontakte ejeren for at få tilladelse.

Nogle aktiviteter på Naturstyrelsens jord (Jels Søer og Skove samt dele af Åtte Bjerge) skal du søge om tilladelse til.

Arrangementer som for eksempel cykelløb og motionsløb kræver også tilladelse. Du søger på samme tid politi, kommune og andre relevante myndigheder.